Seitsemän siunausta

11.03.2022

ceto-darpana-marjanam bhava-maha-davagni-nirvapanam

shreyah-kairava-chandrika-vitaranam vidya-vadhu-jivanam

anandambudhi-vardhanam prati-padam purnamritasvadanam

sarvatma-snapanam param vijayate sri-krishna-sankirtanam

CC Antya-lila 20.12


Maha mantran, eli suuren mantran, toistaminen suo lausujalleen seitsemän perättäistä siunausta, joita kuvataan Herra Caitanyan kirjoittamassa Sri Siksastakam ruokouksen ensimmäisessä säkeessä:

"Olkoon aina voitokasta Herra Krishnan pyhän nimen yhteinen laulaminen, joka voi puhdistaa sydämen peilin ja hävittää aineellisen olemassaolon loimuavan tulen aikaansaamat kurjuudet. Tuo Herran nimen laulaminen on kasvava kuu, joka jakaa hyvän onnen valkoisia lootuksia kaikille eläville olennoille. Se on kaiken sivistyksen henki ja elämä. Krishnan pyhän nimen laulaminen laajentaa ylimaallisen elämän autuasta valtamerta. Se suo viilentävän vaikutuksensa jokaiselle ja antaa heille mahdollisuuden maistaa täyttä nektaria joka hetki."

cheto-darpana-marjanam - joka voi puhdistaa sydämen peilin

Sydäntä verrataan peiliin, joka on lukemattomien elämien aikana kertyneen lian peitossa. Tuo lika on syntynyt haluistamme nauttia aineellisesta olemassaolosta. Maha mantraa toistamalla tuo likakerros alkaa ohentua ja kadota, kunnes viimein peili on kirkas ja voimme nähdä heijastuksen todellisesta ikuisesta itsestämme. Sielu on äärettömän kaunis, sillä se on laadullisesti yhtä Korkeimman kanssa - mutta määrällisesti vain pienen pieni osa.

bhava-maha-davagni-nirvapanam - hävittää aineellisen olemassaolon loimuavan tulen aikaansaamat kurjuudet

Kolmenlaiset kärsimykset piinaavat aina elävää olentoa aineellisessa maailmassa. Kärsimyksiä verrataan tässä loimuavaan tuleen, joka vain villiintyy saadessaan lisää polttoainetta. Kuten suuren, alati kasvavan, metsäpalon voi sammuttaa vain taivaalta saapuva sade, samoin Korkeimman armo maha mantran muodossa voi pelastaa meidät lopullisesti maailman kurjuuksilta.

shreyah-kairava-chandrika-vitaranam - tuo Herran nimen laulaminen on kasvava kuu, joka jakaa hyvän onnen valkoisia lootuksia kaikille eläville olennoille

Täysikuu ja lootus ovat kaikkein suurimman kauneuden symbolit ja tässä kuvataan kuinka maha mantran täydellinen kauneus heijastaa säteitään eläviin olentoihin, saaden jokaisen pyhän äänen kuulijan avautumaan ja kukoistamaan lootuksen lailla.


vidya-vadhu-jivanam - se on kaiken sivistyksen henki ja elämä

Itsensä oivaltanut sielu, kukoistava lootus, ymmärtää mitä on todellinen tieto ja sivistys. Todellista tietoa on tieto itsestä ikuisena sieluna, jolla on yksilöllinen ja ainutlaatuinen suhde Korkeimpaan. Tämä tieto herättää antaumuksen ja halun palvella Korkeinta pyyteettömästi.

anandambudhi-vardhanam - Krishnan pyhän nimen laulaminen laajentaa ylimaallisen elämän autuasta valtamerta.

Lausumalla maha mantraa voi jokainen herättää maun rakastaa Korkeinta. Sanotaan että siinä suhteessa kuin ihminen antautuu Korkeimmalle, tuo hurmiollinen sulomaku maha mantran toistamiseen kasvaa. Pienikin pisara tuota makua vie pikkuhiljaa eteenpäin kohti autuuden valtamerta, joka laajenee ikuisesti.


prati-padam purnamritasvadanam - antaa heille mahdollisuuden maistaa täyttä nektaria joka hetki

Hyvin edistyneellä tasolla Korkeimman rakastamisen maku ei koskaan lakkaa. Ei hetkeksikään. Maha mantran voimasta joka ikinen hetki voi olla täynnä nektarin kaltaista sulomakua.

sarvatma-snapanam - se suo viilentävän vaikutuksensa jokaiselle

Maha mantra on täydellisin mantra, jonka lausumiseen ei liity mitään sääntöjä. Se on tarkoitettu jokaiselle ja jokaisella on yhtäläinen mahdollisuus saavuttaa suurin mahdollinen onni premananda. Tuo onnellisuus on kuin sielun kylpemistä puhtaassa autuuden valtameressä.Maha Mantra:

Hare Krishna Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare