Kuusi antautumisen menetelmää 

19.07.2021

Saranagati: Anukulyasya Sankalpah, Pratikulua Vivarjanam, Raksisyatiti Visvasah, Goptritve Varanam, Atma-niksepa, Karpanya


Saranagati tarkoittaa Korkeimmalle antautumisen kuutta menetelmää. Täydellistä heittäytymistä Korkeimman suojelukseen ja nöyryyttä tehdä kaikki valinnat Korkeimmasta täysin riippuvaisen palvelijan näkökulmasta.

Anukulyasya Sankalpah

  • Tulee hyväksyä kaikki ne asiat, jotka ovat hyödyksi ja auttavat matkalla kohti Korkeimman tuntemista. (Tässä on syytä mainita, että se mikä on toiselle hyödyksi ei välttämättä ole sitä toiselle. Jokaisen bhaktan matka on erilainen ja jokaisen bhaktan jokainen päivä on erilainen. On siis hyvä pysyä rehellisenä ja valita itselle aidosti suosiollisia asioita.) 

Pratikulya Vivarjanam

  • Tulee hylätä kaikki ne asiat, jotka ovet esteinä matkalla kohti Korkeimman tuntemista. (Bhaktin tiellä tulee varmasti vastaan asioita jotka ovat esteitä tänään, mutta hyödyllisiä huomenna. Monista asioista on oikeasti luovuttava, kunnes sisäinen puhdistautuminen on muuttanut intention ja asian voi ottaa uudelleen käyttöön - ulospäin asia tosin saattaa näyttää täysin samalta.)

Raksisyatiti Visvasah

  • Tulee uskoa tietoisesti että Korkein suojelee meitä kaikissa tilanteissa täydellisesti.

Goptritve Varanam 

  • Tulee ymmärtää Korkein ainoaksi turvapaikaksi ja heittäytyä täysin Hänen suojeluksensa varaan.

Atma-niksepa 

  • Tulee antautua täysin Korkeimmalle ja pitää itseään vain Hänen palvelijanaan. Atma-nivedanam

Karpanya 

  • Tulee olla nöyrä ja tiedostaa oma asema hyvin pienenä, Korkeimmasta riippuvaisena, sieluna.


"Hylkää kaikki uskonnon eri muodot ja antaudu vain Minulle. Minä vapautan sinut syntien kaikista seuraamuksista. Älä Pelkää." 

- Bhagavad Gita 18.66